13
 

     Informatică industrială

 
 
m

DRAGOI George

INTREPRINDEREA INTEGRATA: METODE, MODELE, TEHNICI SI INSTRUMENTE DE DEZVOLTARE SI REALIZARE A PRODUSELOR

ISBN 973-8449-25-1

 

 

 

Problema lumii mileniului al III-lea consta in faptul ca s-a intrat in acest nou mileniu cu intreprinderi proiectate in secolul al XIX-lea, adaptate pentru a lucra bine in secolul trecut. Competitiei desfasurate la scara globala nu i se poate face fata insa decat cu intreprinderi in care fluxurile materiale si informationale sunt integrate pe baza de calculator si comunicatii, si prin aplicarea conceptelor moderne de dezvoltare si realizare a produselor. Globalizarea impune astazi o inovare permanenta antrenand o evolutie tehnologica rapida a produselor.
Intreprinderea integrata, bazata pe noile tehnologii si sisteme prezentate in lucrare, devine maniera cea mai rapida de dezvoltare a unui nou produs si de selectionare a resurselor operationale. Intreprinderea este agila, ceea ce implica ca aceasta poseda flexibilitate organizationala in adaptarea fiecarui proces.
      Accesibila prin structura si prezentare unui cerc larg de specialisti din domeniile ingineriei, economiei si managementului, lucrarea prezinta problematica intreprinderii moderne sub impactul noilor tehnologii care revolutioneaza lumea astazi.
d

DRAGOI George


INFRASTRUCTURA INFORMATIONALA SI DE COMUNICATII
A INTREPRINDERII MODERNE
ISBN: 973-8449-73-1

 

 
Intreprinderile trebuie sa faca din exploatarea tehnologiilor informatice una dintre principalele lor competente, daca vor cu adevarat sa reuseasca într-o perioada în care ritmul implica o schimbare tehnologica continua.
     Competitiei care se desfasoara astazi la scara globala nu i se poate face fata decât cu întreprinderi în care diferitele fluxuri sunt integrate pe baza de calculator si comunicatii.
     Succesul în acest domeniu ridica problema structurarii datelor si a modului de partajare sau acces la acestea. În contextul noii economii digitale, doar întreprinderile elastice, care stiu sa se formeze sau reformeze dupa nivelul cerintelor pietei, vor putea supravietui.
Accesibila prin structura si prezentare unui cerc larg de specialisti în domeniile ingineriei, economiei si managementului, lucrarea prezinta problematica infrastructurii informationale si de comunicatii a întreprinderii moderne sub impactul noilor tehnologii care revolutioneaza lumea în secolul XXI.