4
 

   Chimie fizică

 
 
1

GEANA Dan

TERMODINAMICA CHIMICA.
TEORIA ECHILIBRULUI
INTRE FAZE SI CHIMIC

 

descriere CIP ISBN

      Desi domeniul Termodinamicii clasice in Chimia Fizica era considerat pana relativ recent un „teritoriu inchis“, cercetarile din ultimele decenii asupra fundamentelor termodinamicii contrazic aceasta teorie, conducand la o mai profunda intelegere a principiilor si la extinderi importante ale aplicatiilor.
      Lucrarea este rezultatul unor cautari continue, desfasurate pe parcursul ultimilor douazeci de ani, tratarea principiilor si aplicatiilor facandu-se pe baze riguroase si folosind instrumente matematice moderne.
       Ea se adreseaza studentilor de la facultatile de chimie, inginerie chimica si stiinta materialelor, inginerilor si chimistilor care lucreaza in cercetare, precum si fizicienilor si matematicienilor interesati de domenii aplicative cum este studiul sistemelor multicomponente in echilibre de faze si chimice.

 

 

6

PERISANU Stefan

GENERAL CHEMISTRY

ISBN: 973-8449-35-9

 

descriere CIP ISBN

 

 

 

 Chemistry is involved in all technical activities, not only at the level of materials, environment protection etc., but also directly, through processes of chemical nature. The basic knowledge about chemical reactions and systems involved in chemistry is the essential condition for understanding particular chemical aspects of different non-chemical engineering fields. The aim of this book is to give the reader, the notions that will allow him/her to cooperate with specialists in chemistry, as well.
2

PERISANU Stefan

CHIMIE pentru
INGINERI NECHIMISTI

descriere CIP ISBN

       Chimia este implicata in aproape toate activitatile ingineresti, nu doar prin intermediul materialelor utilizate, a masurilor de protectia mediului etc., ci si in mod direct, prin procese de natura chimica. Cunostintele de baza asupra reactiilor chimice si a sistemelor implicate in chimie constituie conditia necesara pentru intelegerea laturii chimice intâlnite in diferite domenii ingineresti nechimice. Scopul acestei carti este si acela de a oferi cititorului notiunile de baza care sa-i permita sa colaboreze cu specialisti din domeniul chimiei.