p                                     Automatică


2010

 

DUMITRACHE Ioan

INGINERIA REGLARII AUTOMATE

Vol. I

Vol.II

descriere CIP ISBN
descriereCIP ISBN

        Prin continutul si modul de prezentare a problematicii reglarii/conducerii automate, lucrarea de fata este mai mult decât un manual. Ea defineste un cadru sintetic de tratare conceptuala si aplicativa a unor probleme specifice automatizarii proceselor.
        Lucrarea încearca sa aduca o contributie la dezvoltarea capacitatii de analiza si sinteza a viitorului inginer, solicitat sa decida asupra solutiilor de conducere si a impactului acestora asupra evolutiei proceselor.
        O atentie deosebita se acorda problemelor specifice de realizare si implementare a algoritmilor de reglare pe cale numerica, analizându-se aspectele legate de dezvoltarea unor sisteme inteligente hardware-software si a unor protocoale de comunicatie avansate. Trecerea spre o noua generatie de sisteme de conducere, în care sunt integrate cele patru componente: conducere, calculatoare, comunicatie si cunostinte, este evidentiata prin prezentarea sintetica a problematicii sistemelor inteligente de conducere.
        Tratarea echilibrata a conceptelor cu care opereaza inginerul automatist si a instrumentelor tehnice necesare implementarii solutiilor de automatizare sintetizate asigura lucrarii un nivel ridicat de accesibilitate.
        Lucrarea de fata ofera un material consistent atât studentilor care audiaza cursul Ingineria reglarii automate, cât si studentilor de la alte facultati care audiaza cursuri apropiate de cel mentionat. Doctoranzii si inginerii specialisti pot folosi aceasta lucrare atât pentru partea conventionala de algoritmi si structuri de reglare, cât si pentru algoritmii de conducere avansata.
Ingineria reglarii automate, ca lucrare de sinteza a problematicii conducerii (reglarii) proceselor, incorporeaza experienta didactica si de cercetare a autorului, dar si o sinteza a principalelor rezultate prezentate în literatura de specialitate din acest domeniu.
       Exemplele si studiile de caz se constituie în elemente de reala utilitate pentru cei care se încumeta sa parcurga si sa înteleaga ceea ce se prezinta în aceasta lucrare

.

2011

d

PĂTRAŞCU Monica
VOINESCU Monica

INGINERIA REGLĂRII
AUTOMATE
Indrumar de laborator

descriere CIP ISBN

 
b

Editor:
TRĂUŞAN-MATU   Ştefan

FIRST INTERNATIONAL K-TEAMS WORKSHOP ON SEMANTIC AND COLLABORATIVE TECHNOLOGIES FOE THE WEB

978-606-515-268-7

descriere CIP ISBN

 

2012

Coordinator:
Professor Dr. Eng. Ioan DUMITRACHE
Project Manager

First Romanian Research Assessment Exercise
in Universities by Domains of Science

– RRAE –
Period under Evaluation: 2006 – 2010

ISBN: 978-606-515-331-8


descriere CIP ISBN