Consiliere In Cariera

Website: http://ccoc.pub.ro/

Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (C.C.O.C.) se afla chiar in mijlocul vostru, in Complexul Regie, oferindu-va servicii specializate de asistenta si consiliere in cunoasterea ofertei educationale a universitatii, precum si in dezvoltarea de abilitati si competente specifice pentru identificarea celui mai potrivit loc de munca.

Debutul in cariera reprezinta un moment important pentru fiecare student, viitor absolvent. Este marea trecere de la tot ce inseamna viata din facultate si adaptarea la cerintele unui job, la lumea muncii, cum se spune. Cei mai multi absolventi resimt aceasta trecere ca pe un soc, fie pentru ca diferentele sunt prea mari intre ceea ce au sperat si ceea ce exista in fapt, fie pentru ca aspiratiile si asteptarile au fost prea ridicate si posibilitatile reale nu sunt la inaltimea lor etc. Acesta constituie de fapt motivul principal pentru care studentii si absolventii au nevoie de consiliere in cariera, consiliere psihologica sau educationala.

Pe de alta parte, fiecare consilier al C.C.O.C. este, in acelasi timp, un facilitator, un consultant, un coordonator, un furnizor de informatii, dar si persoana de legatura intre tine si cerintele/ofertele de pe piata muncii. Consilierul nu va poate impune o anumita solutie, nu va judeca, dar, in mod cert, va poate indruma pentru a lua singuri cea mai buna decizie! In acest fel, va sprijina in dezvoltarea unui sistem coerent de obiective, in clarificarea aspiratiilor si intereselor profesionale, in identificarea propriilor abilitati, a punctele tari, dar si a celor vulnerabile. Intr-un cuvant, consilierii nostri va vor ajuta sa deviniti mai elaborati in ceea ce priveste planificarea traseului personal educational si/sau profesional.

Daca vreti sa va cunoasteti profilul psihologic, interesele si aptitudinile profesionale, daca vreti sa aflati mai multe despre rutele educationale si specializarile oferite de U.P.B. sau daca vreti sa va clarificati asupra alegerii celei mai potrivite in acord cu aspiratiile voastre, va asteptam sa ne vizitati si, sub indrumarea consilierilor centrului, sa va descoperiti potentialul, luand cele mai bune decizii de cariera!

Nu uitati, serviciile de orientare si consiliere sunt gratuite.