Campus

  PROCES VERBAL PRIVIND ANALIZA DOSARELOR DE CANDIDATURA PENTRU ALEGEREA PRESEDINTILOR DE CAMINE STUDENTESTI.

 INFORMATII UTILE PENTRU STUDENTII STRAINI


SITE-URI DE INTERES PENTRU STUDENTI

www.studenti.pub.ro - Studentii pot vedea contractele de studii, isi pot alege locurile de cazare, isi pot vedea notele si isi pot afla contul de acces la site-ul de cursuri (sectiunea "Acces site cursuri"). Este practic principalul loc de unde pot afla informatiile.


www.curs.pub.ro - Aici se afla toata platformele de eLearning ale UPB, pentru fiecare facultate. Un student trebuie sa aleaga facultatea de la care e si pe urma poate merge pe platforma. Autentificarea se face folosind contul pe care il afla de pe studenti.pub.ro (sectiunea
"Acces site cursuri"). Fiecare din aceste link-uri ar trebui adaugate si pe pagina de prezentare a fiecarei facultati, dupa link-ul catre pagina facultatii.


eduroam.pub.ro - Acces wireless gratuit in toate universitatile din lume unde exista wireless cu numele "eduroam". Autentificarea se face cu acelasi username si aceeasi parola ca pe site-ul de cursuri. In curand va aparea si in rectorat un wireless cu numele "eduroam".


outlook.com/upb.ro - Locul unde pot sa isi pot verifica e-mail-ul oficial toti studentii. Adresa de e-mail o pot afla tot din sectiunea "Acces site cursuri" de pe studenti.pub.ro


 

Campusul Universității Politehnice din București beneficiază de aproximativ 13.000 de locuri de cazare, repartizate în 2 complexe:

Acest număr însemnat de locuri, face ca Universitatea „Politehnica” București să poată aviza favorabil peste 90% din cererile de cazare ale studenților, inclusiv ale studenților din anul I.

Deoarece siguranța studenților în campus este o prioritate absolută a conducerii U.P.B., începând cu anul 2005 au fost realizate următoarele:

  • montarea de interfoane la ușile de acces în toate căminele;
  • montarea de camere video la intrările și iesirile din cămine;
  • montarea de camere de supraveghere la intrările în complex și în interiorul acestuia.

Toate imaginile captate de către aceste camere sunt transmise într-un centru de monitorizare operat non-stop de angajați ai Serviciului Pază din U.P.B. și de către lucrători ai Biroului de Poliție Regie.

Lucrările de modernizare a campusului s-au întins pe o perioadă de 4 ani, timp în care au fost executate lucrări de reparații capitale în toate căminele.

Odată cu lucrările de reparații, au fost implementate rețele structurate pentru acces la internet. Astfel toți studenții cazați în campus au acces permanent și nelimitat la informație prin conexiuni rapide și eficiente.

Venind în întâmpinarea studenților, au fost amenajate săli de lectură în toate căminele, acestia putând beneficia de spații adecvate pentru studiu. Amenajarea spațiilor verzi a fost o altă prioritate a conducerii U.P.B., plantându-se peste 1.500 de arbori și arbuști.

Pentru petrecerea timpului liber, studenții au la dispoziție câteva cluburi unde pot asculta muzică și dansa. Printre acestea le amintim pe cele care de-a lungul anilor au reușit să se impună ca și „branduri” în lumea studențească: Club Maxx, Club Dumars și Discoteca R2.

Fiecare facultate din cadrul U.P.B. are repartizat un număr de locuri de cazare, proporțional cu numărul de studenți ai facultății. Aceste locuri sunt repartizate astfel:

Inginerie Electrică : 
P7, P24
Energetică: 
P8, P17, P26
Automatică și Calculatoare: 
P3 (parțial), P5, P6, P9 (parțial), P16, P22
Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației:
A LEU, C LEU (parțial), P3 (parțial)
Inginerie Mecanică și Mecatronică
P11
Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice
P4, P8, P25 (parțial)
Ingineria Sistemelor Biotehnice 
P9 (parțial), P13 (parțial), P14, P15
Inginerie Aerospațială
P27
Știința și Ingineria Materialelor 
P21 
Inginerie cu predare în limbi străine 
P10 (parțial), P13 (parțial)
Științe Aplicate
P25 (parțial)
Chimie Aplicată si Știința Materialelor P1, P2
Transporturi

P10(parțial), P13(parțial), P14, P15 

Inginerie Medicala

 P1, P4

Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor