Burse SEE

Despre granturile SEE

eea

 

          http://www.eeagrants.org

          http://www.see-burse.ro/

 banner-SEE
Avem placerea de a va anunta organizarea conferintei proiectului Tehnologii de fabricare si caracterizare a matricilor 3D pentru inginerie tisulara – NoRoTech.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Conferinte al Bibliotecii Centrale a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, in perioada 8 - 9 iunie 2017.

Pe langa prezentarea rezultatelor proiectului bilateral “Tehnologii de fabricare si caracterizare a matricilor 3D pentru inginerie tisulara – NoRoTech”, in cadrul conferintei vor fi sustinute prezentari orale cu urmatoarele teme:

  • Tehnologii de obtinere a matricilor tridimensionale cu posibile aplicatii in domeniul biomedical
  • Tehnici performante utilizate in vederea investigarii comportamentului celulelor insamantate pe matrici tridimensionale
  • Tehnici de caracterizare (bio)mecanice si morfo-structurale a matricilor tridimensionale utilizate in ingineria tisulara.

 

Mai multe informatii despre activitatile proiectului puteti gasi accesand http://andradaserafim.wixsite.com/norotech

Proiect realizat prin Programul Cercetare in Sectoare Prioritare finantat prin granturile SEE. Pentru mai multe informatii despre acest program accesati www.eeagrants.org.


Lansarea grantului SEE “Tehnologii de fabricare si caracterizare a matricilor 3D pentru inginerie tisulara - NoRoTech”

 

Centrul de Cercetari Avansate pentru Materiale Polimerice si Facultatea de Inginerie Medicala din cadrul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti anunta lansarea proiectului “Tehnologii de fabricare si caracterizare a matricilor 3D pentru inginerie tisulara - NoRoTech” (13BIL/27.12.2016) realizat prin Programul Cercetare in Sectoare Prioritare finantat prin granturile SEE. Pentru mai multe informatii despre acest program accesati www.eeagrants.org.

Obiectivul principal al proiectului in reprezinta consolidarea relatiilor bilaterale dintre Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) si Universitatea din Bergen (UIB), in domeniul biomaterialelor si tehnologiilor pentru regenerare tisulara, prin schimbul de bune practici si stabilirea unor strategii de cercetare comune in cele doua universitati, contribuind astfel la reducerea diferentelor economice si sociale in Spatiul Economic European.

Proiectul va permite implementarea la sediul UPB a unor noi metodologii de operare a unor echipamente de ultima generatie cu ajutorul cercetatorilor cu experienta norvegieni, conferind cadrul necesar unor asfel de actiuni. NoRoTech va conduce la cresterea competentelor cercetatorilor participanti, acest lucru conducand pe termen lung la cresterea vizibilitatii UPB si UIB pe plan national si international, prin participarea la vizite de lucru si de pregatire, si respectiv prin organizarea unei conferinte de diseminare. Pe termen lung, este de asteptat ca acest proiect sa stimuleze dezvoltarea in parteneriat a noi teme de cercetare. 

Activitatile proiectului: Proiectul debuteaza cu participarea UPB la o vizita de lucru la UIB pentru pregatirea cooperarii institutionale stiintifice si tehnice viitoare, urmata de 3 vizite de pregatire. Acestea vor viza supra-specializarea a trei cercetatori cu experienta din cadrul UPB, Centrul de Cercetari pentru Materiale Polimerice Avansate (APMG) si instruirea a trei studenti sau/si masteranzi din cadrul Facultatii de Inginerie Medicala (FIM), UPB cu privire la fabricarea unor matrici tridimensionale (3D) si ulterior la investigarea proprietatilor mecanice si a interactiunilor biologice utilizand matricile sintetizate.

Vizita de pregatire 1 vizeaza pregatirea participantilor in domeniul fabricarii matricilor 3D prin tehnici specifice (imprimare 3D, electrofilare, etc). La aceasta vizita va participa un cercetator cu experienta din cadrul UPB-APMG si un student/masterand UPB-FIM. Reprezentantii UPB vor fi instruiti de catre cercetatori norvegieni cu experienta in domeniu (Dr. A. Rashad si K. Berstad), utilizand echipamente de ultima generatie. Activitatea se va desfasura in cadrul Departamentului de Stomatologie Clinica, Grupul de Biomateriale (www.uib.no/en/rg/biomaterial/63988/biomaterials-surgery)

Vizita de pregatire 2 vizeaza investigarea comportamentului celular prin tehnici specifice, utilizand aparatura de ultima generatie si cele mai recente si performante protocoale de lucru. Activitatea se va desfasura in cadrul Departamentului de Stomatologie Clinica, Grupul de Inginerie Tisulara (www.uib.no/en/rg/te). In cadrul acestei vizite un cercetator cu experienta din cadrul UPB-APMG si un student/masterand UPB-FIM vor fi instruiti de catre specialisti in domeniu (Dr. S. Suliman si Dr. Y. Xue)

Vizita de pregatire 3 este dedicata modalitatilor de investigare non-distructiva a arhitecturii materialelor sintetizate si de caracterizare (bio)mecanica a matricilor 3D obtinute. Activitatea se va desfasura la in cadrul Departamentului de Stomatologie Clinica, in laboratoare dedicate acestor activitati (www.uib.no/en/rg/te/99064/micro-computed-tomography; xww.uib.no/en/rg/biomaterial/67405/biomechanics In cadrul acestei vizite un cercetator cu experienta din cadrul UPB-APMG si un student/masterand UPB-FIM vor fi instruiti de catre specialisti in domeniu (Dr. S. Suliman si Dr. Y. Xue)

In vederea efectuarii vizitelor de pregatire vor fi selectati trei studenti/masteranzi

1. Vizita de pregatire “Biofabricare” - tehnici moderne de fabricare a matricilor 3D pentru domeniul medicina regenerativa - perioada 20 - 24.02.2017

2. Vizita de pregatire “Investigarea comportamentului celular” - tehnici de pregatire a esantioanelor, insamantare si vizualizare a comportamentului celular - perioada 13-17.03.2017

3. Vizita de pregatire “Caracterizare biomecanica” - tehnici de investigare non-distructiva a arhitecturii materialelor sintetizate si de caracterizare (bio)mecanica a matricilor 3D - perioada 24-28.04.2017

Pentru a aplica trimiteti CV si scrisoare de intentie (redactate in limba engleza) la una din adresele: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza pana la data 07.02.2017

Locuri disponibile: 3 (cate unul pentru fiecare stagiu)

Proiectul se va incheia cu o Conferinta de diseminare, ca va fi organizata de catre UPB, Romania, la sediul acesteia.

Mai multe informatii referitoare la proiectul NoRoTech putei gasi accesand site-ul proiectului: http://andradaserafim.wixsite.com/norotech

 


 

vicon3_web

  PREZENTARE  BURSE  SEE

 Pana pe 27.03.2015 pot fi depuse aplicatii in cadrul programului Mobilitati SEE - Burse 2015.

 Informatii suplimentare pot fi obtinute la camera R404 (doamna dr.ing. Mihaela PANA),

                                unde se realizeaza si depunerea aplicatiilor.

Mecanismul financiar SEE 2009 – 2014, programul de burse 2015 – prezentare PPT

  Model Acord Interinstitutional 2013-2016

  Rezultate_Mobilitati SEE

Pe 21 martie 2012 s-a semnat  Memorandumul  de înţelegere între guvernul României şi guvernele din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein pentru implementarea Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009 – 2014, prin care României i se alocă  fonduri în valoare de 176.443.750 €.

Acest Mecanism Financiar acoperă mai multe programe de finanţare care au ca scop reducerea discrepanţelor sociale şi economice între ţările SEE precum şi consolidarea cooperării dintre statele donatoare (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) şi ţările beneficiare ale finanţării. 

Pentru a consulta toate domeniile vizate de programele de finanţare în Romania, puteţi accesa site-ul www.asistentasee.fonduri-ue.ro. Instituţia care coordonează în România întreaga programare şi gestionare a granturilor SEE este Ministerul Fondurilor Europene. 

Agentia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) a fost desemnată ca Operator de Program pentru programul de “Burse şi cooperare interinstituţională”, care se adresează în special învaţamântului superior.

Valoarea totală a programului “Burse şi cooperare interinstituţională” este de 4 444 444 €, din care 4000 000 € provin de la ţările donatoare, iar restul este cofinanţare din partea statului român. Programul a demarat în iunie 2013 şi se va finaliza în decembrie 2016. 

Prin program se vor finanţa următoarele măsuri:

  1. Vizite pregătitoare;
  2. Proiecte de mobilitate pentru studenţi şi personal din universităţi;
  3. Proiecte de cooperare interinstituţională.

ANPCDEFP estimează ca până la finalul programului să finanţeze mobilitatea a circa 336 de studenţi şi 141 cadre universitare (atât outgoing cât şi incoming), precum şi 10 proiecte de cooperare interinstituţională şi 20 de vizite pregătitoare. Principalii beneficiari instituţionali vor fi universităţile din România posesoare ale Cartei Erasmus aprobată de Comisia Europeană, iar partenerii vor fi instituţii similare sau organizaţii de stagiu din statele donatoare.

În proiectele de cooperare interinstituţională se mai pot asocia ca  parteneri universităţi, institute de cercetare, companii, ONG-uri, atat din statele membre cat şi din celelalte ţări beneficiare ale Mecanismului SEE. Informaţii complete despre ţările beneficiare şi tipurile de asistenţă financiară găsiţi pe site-ul www.eeagrants.org. În vederea căutarii de parteneri, vă rugăm să accesaţi link-ul următor:

http://www.siu.no/eng/Front-Page/Programme-information/European-cooperation/EEA-Grants-Norway-Grants

Pentru UPB, persoana de contact este Dna Dr.Ing. Mihaela PANA,

(telefon 0214029917, Sala R 404, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ).

Rezultate in perioada 2013 - 2014