Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor

 

faima-image

Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor (FAIMA) asigura un invatamant performant, o pregatire inginereasca si manageriala bazata pe creativitate si practica, oferind studentilor sanse reale in competitia de pe piata fortei de munca, inclusiv in zona antreprenoriala.

Facultatea se adreseaza tinerilor interesati sa-si construiasca o cariera in mediul afacerilor (in domeniul industrial si in alte domenii), precum si celor ce doresc sa-si dezvolte propriul business.

Cadrele didactice, specialisti recunoscuti pe plan national si international, realizeaza transferul de cunostinte intr-o maniera interactiva, permanent conectata la practica, asigurand toate conditiile necesare pentru stimularea gandirii, a experientei si a aptitudinilor proprii.

FAIMA ofera studentilor o baza materiala consistenta, dispunand de o biblioteca moderna, dotata cu carti din domeniile de interes aferente specializarii "Ingineria si Managementul Afacerilor", cum ar fi: management, marketing, managementul resurselor umane, dezvoltare organizationala, finante, management de proiect, comunicare în afaceri, management strategic, precum şi alte monografii, carti si tratate de mare valoare, specifice domeniilor conexe. Este de mentionat faptul ca majoritatea cartilor apartin unor edituri de mare prestigiu, cum ar fi Prentice Hall, McGraw Hill, Pearson, Teora, Niculescu si altele.

De asemenea, FAIMA dispune de laboratoare didactice moderne in care se practica simulari software utile in dezvoltarea abilitatilor manageriale ale studentilor, ca de exemplu: The Marketing Game, Primavera, Adonis, Adoscore, MS Project etc.

Bazandu-se pe o relatie biunivoca intre mediul universitar si lumea afacerilor, facultatea are relatii stranse cu mari concerne internationale (HP, Siemens, Porsche, Hornbach, Salesianner etc.), absolventii putand indeplini cu success criteriile de selectie impuse de rigorile grilei de angajare.

Dupa cei 4 ani de studii de licenta, masteratele oferite de FAIMA asigura o compatibilitate foarte buna cu cerintele de calitate impuse de standardele europene in privinta invatamantului universitar, in contextul unei evolutii continue a pietei muncii din Uniunea Europeana.

Adresa: Splaiul Independentei nr 313, Sector 6, Bucuresti, RO-060042 - Corp BN

Tel:  + 40 21 402 95 28

Website: faima.pub.ro

 

Conducere

 • Decan: Prof. dr. ing. Cristian NICULESCU
 • Prodecan: S.l. dr. ing. George Cătălin  ALEXE
 • Prodecan: S.l. dr. ing. Cristina Petronela SIMION
 • Prodecan: Conf. dr. ec. Corina DUMITRESCU
 • Prodecan: S.l. dr. ing. Olivia Doina NEGOITA

Departamente

Departamentul de Management

 • Director de departament: Prof.dr.Gheorghe MILITARU
 • telefon: +4021.402.95.28 /  +4021.316.96.44 / +4021.402.93.36

Departamentul de Economie

 • Director de departament: Prof. dr. Gheorghe OPRESCU
 • telefon: +40- 21-402 97 98
 • E-mail

Departamentul de Inginerie Economica

 • Director de departament: Prof. dr.ing. Dumitru Radu STANCIU
 • telefon: +40- 21-402 91 06
 • E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboți; aveți nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza  

 

FAIMA brosura - Engleza FAIMA brosura - Romana